Valmentamo

Minna Vainio

Valmennusta & Terapiaa

Olen ensimmäiseltä ammatiltani fysioterapeutti, ja erikoistunut lastenneurologiaan. Olen työskennellyt yrittäjänä perheiden parissa sekä ohjannut ryhmäliikuntaa ja tanssia yli 20 vuotta. Omien fyysisten vaivojeni vuoksi jouduin miettimään, mitä muuta voisin työkseni tehdä. Ajatukseni oli hyödyntää taitojani ihmisten kohtaamisesta ja tietojani kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Samaan aikaan päädyin suorittamaan psykoterapeuttisia valmiuksia sekä Valmentamoon opiskelemaan Life Coachiksi.

Meidän Life Coach-koulutus kesti 1,5 vuotta. Lähiopetuspäiviä oli kerran kuussa pari päivää, jonka lisäksi oli etätehtäviä sekä valmennusharjoittelua. Punavuoreen Valmentamon koulutustilaan oli aina ihana tulla. Päivän alussa olevilla rentoutusharjoituksilla laskeuduimme lempeästi päivän aiheeseen ja tulimme läsnä oleviksi tässä ja nyt hetkeen.  Ryhmäydyimme hyvin kuulumiskierroksella, jonka aikana kaikki tulivat kuulluksi ja nähdyksi.

Valmennus pohjautuu ratkaisukeskeisyyteen, kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja positiiviseen psykologiaan. Näitä samoja asioita opiskelin psykoterapiakoulutuksessani, jossa päädyin tekemään lopputyöni vertailemalla näitä kahta teorialtaan samankaltaista koulutustani. Valmennuksessa käytetään apuna NLP-harjoitteita, joita päädyin opiskelemaan lisää NLP Master Practice koulutukseen asti.

Valmentamossa opin valmennustaidot, jotka ovat tärkeät työelämässä. Ratkaisevaa oli minusta oivallus miten itse olet vastuussa omasta elämästä ja miten voit vaikuttaa siihen ja tunteisiisi eli johtaa omaa elämää.

Jatkoin psykoterapiaopintojani perheterapeutiksi ja erityistason ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi. Työskentelen yrityksessäni Mielekäs Elämä, Valmennusta & Terapiaa ammatinharjoittajana. Teen psykoterapiaa, pari-ja perheterapiaa, valmennuksia, työnohjauksia ja koulutuksia ym. yksityisille sekä yrityksille.

Käytän valmentamossa oppimia valmennustekniikoita ja –harjoituksia soveltaen terapiatyössä tilanteen mukaan. Luennoillani aina jokin asia on Valmentamossa oppimaani.

Mielestäni valmentamossa opitut valmennustaidot ovat hyödyllisiä kaikille, jotka joutuvat työssään kohtaamaan ihmisiä kuten esimiehet, opettajat, terveydenhuolto alan henkilöstö. Jokainen elämässään uutta suuntaa etsivä saa varmasti Valmentamon koulutuksesta uutta näkökulmaa tilanteeseensa. Suosittelen lämpimästi!

Minna Vainio

www.mielekaselama.fi 

Valmentamo