Valmentamo

Maarit Kauppinen

Esimiestaitoja & uusi ammatti

Lähdin koulutukseen oppiakseni, lisätäkseni ja laajentaakseni ammattitaitoani valmentavana esimiehenä. Lisäksi haaveena on valmennustyön tekeminen työn ohessa, vapaa-ajalla.

Odotukset koulutukselta olivat suuret. Olinhan työurani aikana osallistunut lukuisiin eri koulutuksiin. Sainkin paljon enemmän. Sain loistavia konkreettisia työkaluja työhöni ja valmentajana toimimiseen. Sain ideoita, voimaa ja varmuutta. Sain potkua omaan työhön. Sain harrastuksen. Sain uuden ammatin. Sain ystäviä ja tukea. Opin suhtautumaan asioihin entistä avarammin ja laajemmin. Opin läsnäolon merkityksen ja mielen rauhoittamisen kaaoksen keskellä.

Koulutus oli rytmitetty juuri sopivasti niin, että sen suorittaminen oman työn ohella onnistui mukavasti. Kouluttaja pystyi nopeasti luomaan luottamuksen ilmapiirin ryhmään ja niinpä kaiken virallisen opin myötä saimme kukin oppia myös toistemme kokemuksista. Hyvää koulutuksessa oli myös vaadittavat harjoitusvalmennustunnit. Valmentamaan kun oppii vain valmentamalla. Konkreettiset työkalut olisivat jääneet avautumatta ja näin käyttämättä, ellei niitä olisi harjoiteltu käytännössä niin paljon. Tämä on mahdollistanut myös sen, että tänä päivänä käytän päivittäin valmennuksessa oppimiani taitoja, keinoja ja työkaluja niin ryhmissä kuin henkilöiden kanssa.

Jos olisin tiennyt miten hyvä koulutus on, olisin ollut valmis maksamaan siitä vieläkin enemmän.Yksikään sentti ei mennyt hukkaan. 

Maarit Kauppinen
Myyntiryhmän päällikkö

Valmentamo