Valmentamo

Maaretta Tukiainen

Luovuutta & voimavaroja 

Jokaisella on oma polkunsa. Osa löytää sen jo nuorena. Pääsee opiskelemaan, saa työpaikan, etenee urallaan.

Nykyään yhä useammalla elämä menee kuitenkin jollain tapaa toisin. Ensimmäinen ammatti ei enää miellytäkään, yt-neuvottelut päätyvät potkuihin tai koko toimiala, jolle on kouluttautunut, katoaa alta. Tai sitten ihan vain kyllästyy.

Mitä tehdä?

Yksi vaihtoehto on opiskella jotain uutta.

Uskon vahvasti elinikäiseen oppimiseen. Tuo usko sai minut aikoinaan aloittamaan LCF life coach –koulutuksen vaiherikkaan mediauran kylkeen.

Päätös oli mitä parhain. Sain valtavasti uutta ajateltavaa ja paljon hauskoja, oivalluttavia työkaluja. Ennen kaikkea opin valmentamaan. Oma urasuuntakin selkiytyi.

Kurssin jälkeen olen julkaissut kirjan Egosta fantasmagoon – tie karismaattiseen itseesi (2013) ja ensi vuonna ilmestyy kaksi uutta. Toiseen kirjaan liittyy myös kehittämäni peli.

Tänä päivänä oma fokukseni valmentamisessa on risteyskohdassa olevien yritysten voimaannuttaminen. Yhdistän valmennuksessani visualisointityökaluja, osallistamista sekä NLP-tekniikoita. Joka kerta on yhtä inspiroivaa saada yrityksessä oleva hiljainen tieto näkyviin ja valjastettua muutoksen voimavaraksi.

Vuosi Valmentamon coach-koulussa avasi siis oven uuteen maailmaan. Nyt, monta valmentajakoulutusta myöhemmin, olen edelleen tällä samalla polulla: oppimassa uutta, tukemassa muiden kasvua ja oivaltamassa ihmisenä olemisesta kenties jotain sellaista, josta toivottavasti voi olla hyötyä myös muille.

Maaretta Tukiainen
@Maaretta
Muutosvalmentaja ja tietokirjailija
http://www.maaretta.com/

Valmentamo