Valmentamo

Laura Rinne

Mielenrauhaa & itsetuntemusta 

Life coaching –menetelmissä painotetaan, että valmennamme aina ihmistä, emme tekemistä. Siksi Life Coach -opinnotkin kouluttavat valmentajaksi, ei vain valmentamista. Vuoden koulutuksen aikana henkilökohtainen kehittyminen on taattu – jokaisesta kuoriutuu valmentaja, vaikkei ammatinvaihdosta suunnittelisikaan. Valmentamossa oppiminen tapahtuu oman itsen kautta ja siksi vuoden tuloksena ei ole vain pakillinen työkaluja vaan uudistunut hyvinvoinnin rakentaja. 

Olen pohjakoulutukseltani liiketaloustieteilijä (ETM) ja tein pitkään töitä liikunnan ja työhyvinvoinnin parissa. Minua kiinnosti, miten ihmiset motivoituvat tekemään kestäviä elämäntapamuutoksia, ja miten siihen voisi antaa tukea. Halusin myös ottaa selvää, mihin voisin suunnata omassa työelämässäni silloisista esimies- ja johtotehtävistä. 

Nykyinen yritykseni Luovu auttaa ihmisiä itsetuntemuksen ja mielenrauhan lisäämisessä. Teen mm. yksilövalmennusta ja –hoitoa, meditaatio-ohjausta, Enneagrammi-opetusta ja henkisten voimavarojen valmennusta.   Päivittäin tarvitsemani olennaiset taidot, jotka Valmentamo-vuodesta sain, ovat kysymysten kysyminen ja sinnikäs kuuntelu. Kurssilla tehdyistä läsnäoloharjoituksista sain kipinän tutkia, miten valmentamista voi tehdä myös kehonkuuntelun avulla, ja olenkin yhdistänyt coaching-oppeja muihin kehoa ja mieltä hoitaviin menetelmiin. 

Valmentamisen ratkaisukeskeisyys ei tarkoita, että valmentajana pyrkisin ratkaisemaan toisten ongelmia, vaan pikemminkin se tarkoittaa luottamusta asiakkaan kykyyn tuoda ratkaisun avaimet esiin. Tämän oivaltaminen esimiestyössä ja missä tahansa ihmisten kohtaamisessa vie hyvinvointiamme suurin harppauksin eteenpäin. 

Laura Rinne

www.luovu.fi

Valmentamo