Valmentamo

Kirsi Salo 

Matka itseen & inspiraatiota muille

 

Osallistuin Valmentamon vuoden mittaiselle kurssille kauniiden sattumien summana vuonna 2012. En erityisesti etsinyt koulutuksesta ammattia, vaan osallistuin uteliaisuudesta ja uskoin siitä olevan hyötyä myös toimessani Hope -hyväntekeväisyysyhdistyksen johtotehtävissä. Vuodesta tuli lopulta yksi elämäni tärkeimmistä vuosista. 

 

Valmentamon rakentama oppikokonaisuus on uskomaton matka syvälle omaan itseensä. Itseensä tutustuminen ja ehyttäminen on matka, joka jokaisen hyvinvointia etsivän pitäisi tehdä. Valmennuksen metodit opetellaan kantapään kautta eli ne tehdään toinen toiselle, joten kyseessä on vuoden kestävä henkilökohtainen valmennus. Ja jos sen voi tehdä hyvissä, ohjaavissa käsissä tulokset ovat sen mukaisia. Itse olin koulutuksen jälkeen jotakuinkin eri ihminen. Tulokset näkyvät omassa elämässä harmoniana, itsensä ja toisten ymmärtämisenä ja hyväksyntänä, draaman päättymisenä, elämään luottamisena ja keveytenä. 

 

Tuon vuoden aikana Siiri Ärilän kanssa käänsimme kaikki sisäiset uskomuksemme näkyviksi ja työstimme niitä pois. Muistan kuinka vuoden lopulla opetellessamme jälleen uutta tekniikkaa piti ottaa käsittelyyn joku oma haittaava uskomus. "Mulla ei ole enää mitään!!", oli sen hetkinen paniikki. 

 

Valmentamon vuosi käynnisti itselläni intohimoisen uteliaisuuden ihmistä ja ihmisen psyykettä kohtaan. Jatkoin omatoimisesti aiheen opiskelua ja noin vuoden jälkeen aloin toimia valmentajana. Valmennan sekä yksilöitä että ryhmiä ja pidän myös yrityksissä luentoja tai paremminkin "inspiroivia, kokemuksellisia hetkiä". Valmentamon metodit ja filosofia sopivat hyvin myös yritysmaailmaan, mikä on minusta iso plussa henkisempiin opinahjoihiin verrattuna. 

 

Omissa valmennuksissa on pohjalla kaikki se ymmärrys, jonka sain Valmentamossa ihmisen toiminnasta. Valmennusmetodini on kokonaisuudessaan sekoitus kaikkea sitä, mitä olen oppinut myös sen jälkeen. Valmennan voimakkaan intuitiivisesti tukeutumatta mihinkään metodeihin tai etukäteen mietittyihin kysymyksiin tai harjoituksiin. Tämä heittäytyminen ja itseensä luottamisen taito on yksi niistä lahjoista, joka Valmentamossa aktivoidaan vahvasti.  Se tarkoittaa sitä, että voit valmentajana olla 100%:sti läsnä asiakkaan kanssa ja se on kaiken toimivan avun ja ymmärryksen edellytys.

 

Olen huomannut nyt jälkikäteenkin, että Valmentamon käyneet valmentajat tunnistaa yleensä siitä, että he ovat onnellisia, tasapainoisia ja seuraavat elämässään omaa intohimoaan. Se on minusta paras suositus, minkä koulu voi saada. 

Kirsi Salo

www.kirsisalo.fi

 

Valmentamo